16.7.07

Saura a correcuita, intenta evitar el fracàs de la reunió bilateral de demà amb el Govern Espanyol

Joan Saura (IC) Conseller de Relacions Institucionals ha anat avui a Madrid per entrevistar-se amb la nova ministre d’Administracions Públiques Elena Salgado per evitar un possible fracàs de la reunió de demà de la Comissió Bilateral Generalitat – Estat.

Desprès que tant IC, PSC i CiU van vendre la resolució sobre el traspàs de rodalies com un gran èxit, seria un contrasentit que demà no és concretes aquest traspàs.

A la seu del PSC existeix preocupació pel perfil de la nova ministre encarregada de la reunió, el seu centralisme ha sembrat d’inquietud l’entorn de Montilla que ha enviat al Conseller Saura i a homes de la seva confiança precipitadament a Madrid per arribar a un acord.

Aquesta situació podria comportar un greu problema financer a la Generalitat de Catalunya, l’experiència ha demostrat que les presses en traspassos sempre han perjudicat a Catalunya, una bona part del dèficit és produït per un mal càlcul de les transferències durant els governs de CiU, un clàssic que ens ha fet perdre molts diners.

Caldrà estar atents i que les presses per vendre alguna cosa no ens costin un ull de la cara. En segons quines condicions un traspàs de les rodalies seria una autentica estafà per Catalunya, hem de recordar que el dèficit d’explotació de les rodalies puja a quasi 300 milions d’euros anuals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si és per en saura ens l'enveinem.